Hızlıçeviri Logo
Bloga geri dön
Büyüme

Fransa Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

April 26, 2023
Dünyanın en hızlı yaygınlaşan dillerinden birisi de Fransızcadır. 2050 yılına kadar 750 milyon insanın Fransızcayı konuşması bekleniyor.
Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.

Fransızca Dünyada En Çok Konuşulan 5 Dilden Birisidir

İngilizceden sonra en çok öğretilen dillerden birisi olan Fransızca, ayrıca dünyada 75 milyondan fazla kişinin ana dilidir. Kanada, İsviçre, Lüksemburg, Belçika, gibi birçok ülkenin resmi dili Fransızcadır. Afrika’da milyonlarca insanın ana dilidir ve Afrika’daki Fransızca konuşan insan sayısı, Fransa’da Fransızca konuşan insan sayısından fazladır.

Ayrıca  dünyanın en hızlı yaygınlaşan dillerinden birisi de Fransızcadır. 2050 yılına kadar 750 milyon insanın Fransızcayı konuşması bekleniyor. Financial Times’a göre Fransızca, işletmeler arasında en rağbet gören dillerden biri olarak gösteriliyor.

Fransa Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Ülkesidir

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre Fransa dünyada en çok ziyaret edilen ülkedir. Her yıl yaklaşık 89 milyon kişinin ziyaret ettiği Fransa, gerek kültürel gerekse tarihsel olarak insanların ilgisini çekmektedir.

Paris ise Fransa’ya gelen turistlerin ilk durak noktasıdır. 2019’da Paris şehrini 19 milyondan fazla turist ziyaret etmiştir. Her yıl sürekli olarak artan ziyaretçi sayısıyla Paris dünyada en çok ziyaret edilen ilk 10 şehir arasında yer almaktadır.

Fransa Dünyanın En Büyük Sanat Müzesine Sahiptir

Fransa’da ki Louvre Müzesi, dünyanın en büyük sanat müzesidir. 8 farklı bölümden oluşan Louvre Müzesi koleksiyonu, sadece 35.000’i gösterime sunulan 380.000’den fazla sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır. Bu müze o kadar büyük ki, her bir sanat eserine 30 saniye bakmak isteseniz tüm müzeyi gezmeniz yaklaşık 100 gününüzü alır.

Müzedeki tüm sanat eserlerinin %66’sını Fransız sanatçılar oluşturmuştur. Mona Lisa, Medusa’nın Salı, Venüs de Milo gibi önemli sanat eserleri bu müzede sergilenmektedir.

Fransız Gastronomisi 2010 Yılında UNESCO Dünya Mirası Statüsüne Layık Görüldü

Fransa, 2010 yılında UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası listesine eklenen yemekleri ile ünlüdür. On yedinci yüzyılda François Pierre La Varenne ve Marie-Antoine Carême Fransız mutfağını, diğer kültürlerin etkisinden arındırmak amacıyla Fransız mutfağının temellerinden hareket ederek günümüz Fransız gastronomisinin temellerini atmışlardır.

Ayrıca Fransız halkı için peynir önemli bir yere sahiptir. Fransa’da yasalarca koruma altına alınan 50’den fazla ve toplamda 1000’i aşkın peynir çeşidi bulunuyor ve neredeyse her bölgenin kendine özgün bir peynir çeşidi var.

Fransızlar Her Yıl Ortalama 11 Milyon Kadeh Şarap İçiyor

Tabii ki Fransa sadece mutfağıyla ünlü değil, aynı zamanda dünyanın en iyi şaraplarından bazıları da burada üretiliyor. Dünyadaki tüm ülkeler arasında, Fransa en çok şarap tüketen ikinci ülkedir. Toplamda, Fransızlar yılda yaklaşık 25 milyon hektolitre şarap tüketiyor. Yaklaşık 30 milyon hektolitre tüketen Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra ikinci sıradalar. Şarap Fransızların günlük yemek rutinleri arasında en çok tüketilen içeceklerden biri. Öğle ve akşam yemeklerinin yanında Fransızlar için şarap olmazsa olmazdır.

Yılda ortalama 7 milyar şişe şarap üretilen Fransa’da on şarap üretim bölgesi bulunur. Gelişmiş bir şarap endüstrisine sahip Fransa’nın en ünlü şarapları arasında Bordeaux, Champagne, Korsika, Savoy ve Rhone yer alıyor.

Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.
Subscription icon

Yerelleştirme Rehberiniz

Yerelleştirme ve Büyüme Tavsiyelerimizle Gelirinizi Artırın