Hızlıçeviri Logo
Bloga geri dön
Pazarlama

Fransa Pazarına Girmek İçin 7 İpucu

April 26, 2023
Kâr potansiyeli yüksek olan, devasa Fransa pazarına girmek kariyerinizin en akıllıca kararlarından biri olabilir.
Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.

Fransa, endüstriyel kalkınmasını gerçekleştirmiş ve teknolojik anlamda ileride olan gelişmiş bir ülkedir. Ticareti destekleyen bir ekonomik ortamı barındıran bu ülke, dünyanın en büyük sekizinci ve Avrupa’nın en büyük üçüncü ekonomisidir. Bu bilgiler ışığında Fransa pazarına girmek sizin için avantajlı olabilir.

Fransa’nın eğitimli iş gücü ve ileriye dönük finansal politikaları iş dünyası için pozitif bir ortam doğuruyor. Ancak bu ülkede iş dünyasına atılmak istiyorsanız Fransız kültürünü ve ticareti yönlendiren yasal çerçeveyi enine boyuna kavramanız gerekir.

Eyfel Kulesi

Fransız pazarında iş yapmanın zorluklarını hafife almamak gerekiyor. Doğru iş arkadaşlıklarına sahip olmanız ve yeni bir kültüre ve dile uyum sağlayabilmeniz çok önemli. Ürününüzün, kaliteye önem veren Fransızların kabul edebileceği bir standartta olduğundan emin olmalısınız.

Bununla birlikte, bazı zorlukları olsa da iş yapmak isteyenler için Fransa fırsatlarla dolu bir ülke. Gelin, şirketinizi başarılı bir şekilde büyütmenizi sağlayacak 7 ipucuna göz atalım.

Fransızca iletişim kurmalısınız

Bonjour

Fransa’da Fransızca iletişim kurmanız gerekiyor. Sadece yeni müşterilerinizle iyi bir ilişki kurmanın öneminden dolayı değil, aynı zamanda kurallar da bunu gerektiriyor. Aşağıdaki bütün maddeler anlaşılır ve düzgün bir Fransızca ile müşteriye sunulmalıdır:

  • Ürün teklifleri, tanıtımlar ve sunumlar
  • Hizmet şartları
  • Pazarlama materyalleri
  • Ürün ve/veya hizmet özellikleri
  • Kullanım kılavuzları
  • Fatura ve makbuzlar
  • Ürün paketi
  • Ticaret ve iş ilişkilerine dair belgeler
  • Herhangi bir sözleşme
  • İş teklifleri

Müşteri hizmetleri en azından hem Fransızca hem İngilizce olmalıdır

Müşteri Hizmetleri Yetkilisi

Müşteri hizmetleri her zaman çok önemlidir ve Fransa’da bu durum, pek çok ülkeye göre daha fazla önem arz eder. Aklınızda bulundurmanız gereken bazı püf noktalar:

  • Dil bariyerini aşmanız tek başına yeterli değil. Yeni bir kültüre ayak uydurup müşterilerinizin beklentilerini karşılamanız lazım. Fransız müşteriler kaliteye önem verir.
  • Önceliğiniz İngilizce değil, Fransızca olmalı. Fransızlar dillerine çok saygı duyar ve müşteri hizmetinin Fransızca verilmesini beklerler.
  • Birden çok dilde destek sağlamanız daha da iyi olacaktır. Bu, kozmopolit bir yapıya sahip olan Fransa ve Avrupa’da çok önemli bir husus. Bu desteği sağlamak için yeterli kaynağınız yoksa sizin yerinize bunu halledebilecek, alanında uzman bir şirketle iletişime geçin.
  • İletişim kurarken profesyonel olmaya özen gösterin. Fransızlar özel hayatlarına karışılmasından hoşlanmazlar ve iş ilişkilerinde resmi bir tavır takınırlar. Samimiyet uygunsuz görülür. Kişisel sorular sormaktan kaçının. Şaka yaparken dikkatli olun. Müşterilerinize resmi bir dille hitap edin ve profesyonel davranın.
  • Müşterilerinize doğru bir şekilde hitap edin. Birine “Monsieur” (Bay) ya da “Madame” (Bayan) olarak hitap ettikten sonra sonra soyadını söylemek, Fransız iş hayatında önemli bir görgü kuralıdır. İlk adlar genellikle kullanılmaz. Birine “tu” (sen) şeklinde seslenmek yerine resmiyeti gösteren “vous” (siz) ifadesini kullanın.
  • Fransız müşterilerinize bir şeyi ısrarla satmaya çalışmayın. Agresif taktikleri ya da baskıcı satış yöntemlerini hoş karşılamazlar.

Büyümenizin başlangıç noktası olarak e-ticareti deneyin

E-ticaret sitesi alışveriş ekranı

Fransa, 80 milyar euroyu aşan bir bütçeyle oldukça enerjik bir e-ticaret pazarıdır. Bu pazar, Fransız pazarına girmeden önce deneme sürüşü yapmanız için mükemmel bir fırsat. Fransız müşteri kazanma olasılığını test edebilir ve müşterilerin tüketici davranışlarını ölçebilirsiniz.

Bu bağlamda, web sitenizde canlı sohbet seçeneğinin bulunması Fransız müşterilerinizi tanımak, onların ihtiyaçlarını, tercihlerini ve beklentilerini anlamak için çok iyi bir fırsattır. Onların görüşlerini birinci elden deneyimleyerek büyümenizi rahatlıkla planlayabilirsiniz.

Bilindik markaların dışına çıkabilmeleri için Fransız müşterilerinize ilham verin

Fransız müşteriler, genelde performans açısından kendini kanıtlamış bilindik şirketleri ve ürünleri tercih eder. Ancak kaliteli olup piyasaya etkili bir şekilde çıkarıldıkları sürece yeni, farklı ve yenilikçi ürünlere de açıktırlar.

Bu yüzden, rakiplerinizin müşterilere sundukları hizmet ve ürünlere dinamik bir şekilde karşılık verebilecek kapsamlı ürün tanıtımları ve pazarlama kampanyaları yapın. Yeni müşterilerinizi, ürünlerinizin ve sunduğunuz hizmetin yenilikçi ve kaliteli olduğuna ikna edin.

Büyümenizi kolaylaştıracak yerel ortaklar bulun

Yerel ortaklarınız; dağıtım, iş ağını genişletme ve yerel tedarikçilerle irtibat kurma gibi konularda size yardım edecek ve yol gösterecek şirketlerdir. Hükümetin kafa karıştırıcı düzenlemeleri ve başka şartlarıyla başa çıkmanız konusunda size çok yardımcı olurlar.

Fransız hukuk sistemi, bürokrasi bakımından çok uğraştırmaz. Bu sistemin iş hukuku ve düzenlemeleri büyüme yanlısı, insan odaklı, gelişmiş ve etiktir. Bununla birlikte, yerel uzmanlar işletmenizin büyüme sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi açısından çok değerlidir.

Avrupa Birliği’nin ve Fransa’nın kanunlarına uyun

Hakim ve adalet

Resmi olmayan iş anlaşmaları Fransa’da hukuki olarak tanınmaz. Bayiler, acenteler ve distribütörlerle yapılan herhangi bir anlaşma veya iş birliği, AB ve Fransa’nın ortaya koyduğu hukuki şartları sağlamalıdır.

Bu konuda Business France, Foreign Investors Office – Tax4Business ve Fransa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ulusal kurumu olan CCI de France gibi ilgili ticari kuruluşlara danışmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda, gerekli olan tüm dosyaların doğruluğundan emin olmak için hukuki çeviri yapan bir büroyla iletişime geçmeniz önemlidir.

Fransız pazarını her yönüyle tanıyın

Start Up

Yatırım yapmaya zamanınızı ve paranızı ayırmadan önce Fransız pazarını incelemeniz gereklidir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Fransa’yı girişimciler için bir “start-up ülkesi” yapacağına söz verdi.

Fransa’daki yeni açılan Station F, dünyanın en büyük inovatif ve girişimci start-up kampüsüdür. Bu, Fransa’nın her geçen gün gelişen teknoloji devrimine çok iyi bir şekilde ayak uydurduğunu gösteriyor.

Yabancı girişimleri cezbetmek için Fransız hükümeti tarafından finanse edilen diğer bir girişim ise La French Tech adlı şirkettir. Bu şirketin amacı Fransa’yı dünyanın en iyi ticaret noktalarından biri yapmaktır. Yeni start-up’ları politikacılar, yatırımcılar ve toplulukların liderleriyle bir araya getirmek için şu mesajı kullanıyor:

“Fransa’nın yeni start-up dünyası inanılmaz derecede hızlı bir şekilde büyüyor. Bu dünya, sizinle birlikte daha da iyi olacak.”

Fransa, yabancı girişimleri daha çok teşvik etmek için Avrupa’daki en cömert devlet desteği ve vergi indirimi tasarılarını yürürlüğe koymuştur. Jeune Entreprise Innovante, diğer adıyla JEI ve Credit Impôt Recherche, diğer adıyla CIR vergi indirimi, Fransız pazarına alışmaları için şirketlere ilk yıllarında hatırı sayılır bir vergi muafiyeti sağlıyor.

Sonuç olarak

Kâr potansiyeli yüksek olan devasa Fransız pazarına girmek kariyerinizin en akıllıca kararlarından biri olabilir. Ne var ki bu işe özen göstermeyi ve gerekli araştırmaları yapmayı unutmamalısınız.

Aynı zamanda, enerjik ve son derece bireyci olan Fransız kültürüne de hak ettiği değeri göstermelisiniz. Buna benzer başka içeriklerimizi okumak ve daha fazla bilgi edinmek için diğer yazılarımıza göz atabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.
Subscription icon

Yerelleştirme Rehberiniz

Yerelleştirme ve Büyüme Tavsiyelerimizle Gelirinizi Artırın