Hızlıçeviri Logo
Bloga geri dön
Büyüme

İlk Bakış: Hollanda Pazarı

April 26, 2023
İngilizce Yeterlilik Endeksi'ne göre, Hollanda ikinci dil olarak diğer tüm uluslardan daha fazla İngilizce yeterliliğine sahiptir.
Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.

Dünya çapında anadili Felemenkçe olan yaklaşık 23 milyon kişi bulunduğunu biliyor muydunuz? Ya da Hollanda’nın; nüfus yoğunluğu en fazla olan Avrupa ülkesi olduğunu? Belki de bu krallık ülkesinin; lojistik altyapısının dünyaya kafa tuttuğundan henüz haberiniz olmadı. O zaman gelin beraber Hollanda turuna çıkalım.

Stratejik konum

Hollanda'nın haritadaki konumu

“Avrupa’ya açılan kapı” olarak da bilinen Hollanda, 500 km içinde 170 milyon tüketiciye ve 1.000 km içinde 244 milyon tüketiciye erişim ile kıta Avrupası’nda stratejik bir konuma sahiptir. Bu, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa gibi büyük Avrupa ekonomilerinin tümüne bir günlük mesafede olduğu anlamına gelir.

İçinde bulunduğu konum ile Hollanda, WEF Rekabet Edebilirlik Endeksi’ne göre Avrupa’nın en rekabetçi ekonomilerinden biridir ve dünyadaki ticari yatırım için seçilebilecek en iyi ülkeler arasındadır.

Lojistik ve teknolojik altyapı

Gemi Tankeri

Avrupa’ya açılan kapı Hollanda, teknolojik ve lojistik altyapı söz konusu olduğunda dünyanın en iyi ülkeleri arasındadır. Gelişmiş havaalanları, demiryolları, limanları ve dijital ağı aracılığı ile ticari büyümeyi destekler.

Avrupa’nın en büyük limanı olan Rotterdam Limanı, önde gelen ulaşım merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Hollanda’da bulunan Amsterdam Schiphol Havalimanı 2020’de Avrupa’nın en iyi ikinci havalimanı seçilmiştir.

Ülkenin iş gücünün %10’una denk gelen 942.000 lojistik uzmanı, lojistik ve teknolojik altyapıyı geliştirmeye devam ediyor.

Konaklama

Hollanda’ya taşınacak olan insanlar hareketli bir şehirde, bir banliyöde, bir köyde veya kırsalda yaşamayı seçebilir. Farklı segmentlerdeki konutlar, diğer büyük Avrupa şehirleriyle (örneğin Londra, Paris) karşılaştırıldığında çok daha rahat bulunabilir. Rekabetçi bir fiyatlandırma söz konusudur. Bu sayede yüksek ev kiralarından korkmanız gerekmez.

Hollanda’daki mesafelerin nispeten kısa olması ve ülkenin kocaman bir düzlük olması sebebiyle, kırsal kesimde yaşasanız bile yine de büyük bir şehrin merkezine 30 dakika içinde ulaşmanız mümkündür.

Sağlık ve Refah

Doktor ve Hemşireler

Hollanda’da sağlık hizmeti özel sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından verilmektedir. Hollanda Sağlık Sigortası Yasası uyarınca, Hollanda’da ikamet eden herkes yasal olarak sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Temel sigorta paketi, tüm temel tıbbi bakımı kapsar. Ek paketler aracılığıyla ek teminatlar düzenlenebilir.

Ayrıca Felemenkçe bilmediğiniz için endişelenmenize gerek yoktur. Hollanda için geçerli olan İngilizce bilme oranının yüksekliği hastane personelleri için de geçerlidir.

Yenilikçi Fırsatlar

Söz konusu inovasyon olduğunda Hollanda, Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biridir. Hollanda’da hükümet, özel sektör ve araştırma sektörleri arasındaki iş birliğini teşvik ederek, inovasyonun filizlenmesi ve büyümesi için verimli bir zemin hazırlamaktadır. Ayrıca yenilikçi ve sürdürülebilir fikirlere finansal açıdan destek vermektedir. Böylece ileri görüşlü şirketler için besleyici bir mali ortam yaratılarak, şirketlerin dünya pazarında rekabet edebilmeleri sağlanmaktadır.

Dil

Hollanda'da yaklaşık her 10 kişiden 9'u İngilizce konuşabiliyor.

Hollandaca diğer bir değişle Felemenkçe; Hollanda, Belçika, Güney Amerika gibi birçok ülkenin ulusal dilidir. Belçika’da ülkenin kuzey bölgesinin resmi dilidir. Felemenkçe içerisinde birçok lehçe barındırsa da, bunlar özellikle yazılı dilde birbirine oldukça yakındır. Dünya’da Felemenkçe konuşan insanların sayısı 24 milyondan fazladır.

Hollandalılar, Avrupa’da İngilizceyi ikinci dil olarak konuşma konusunda çok iyi bir konumdadır. Neredeyse nüfusunun %90’ı iyi derecede İngilizce bilmektedir. İstediğiniz kadar çabalayın; ancak yine de Hollandalı biriyle Hollandaca konuşmaya yönelik herhangi bir girişiminiz, kaçınılmaz olarak size İngilizce yanıt vermesiyle sonuçlanacaktır. Yerli olmadığınızı öğrenirlerse veya hissederlerse, Felemenkçe konuşarak zaman kaybetmek istemezler.

Bu, Hollandaca öğrenmek için Hollanda’ya giden insanlar için gerçekten can sıkıcı bir durum teşkil eder. Dünya çapındaki İngilizce Yeterlilik Endeksi’ne göre, Hollanda ikinci dil olarak diğer tüm uluslardan daha fazla İngilizce yeterliliğine sahiptir.

Bu yeterlilik sadece okullarda verilen İngilizce eğitimle sınırlı değil; İngiliz veya Amerikan çizgi filmlerinin Hollanda televizyonunda dublajlı yayınlanmaması İngilizcenin ikinci dil olarak kullanılmasına katkı sağlar . Bu sebepten eğlenceli bir çocukluk geçirmek istiyorlarsa, çocukların İngilizceyi oldukça hızlı öğrenmeleri gerekir.

Sonuç

Sonuç olarak eğer eğitim almak, farklı bir şehirde yaşamak veya işlerinizi yeni pazarlara genişletmek istiyorsanız; tüm Avrupa pazarına bir günlük mesafede olmasıyla, gelişmiş teknolojik ve lojistik altyapısıyla, güzel yaşam şartlarıyla ve İngilizce konuşma oranının yüksekliğiyle Hollanda sizin için doğru yer olabilir.

Podcast serimiz Global Expansion’ın 2. Bölümünde, 2015’den beri dünyanın çeşitli ülkelerinde çeşitli pazarlarında hizmet veren Prisync kurucu ortağı Burç Tanır’ ı konuk ettik. Prisync’in Hollanda özelinde dış pazarlara nasıl açıldığı ve bu süreçte ne gibi stratejiler izlediği üzerine gerçekleştirdiğimiz sohbetimizi dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.
Subscription icon

Yerelleştirme Rehberiniz

Yerelleştirme ve Büyüme Tavsiyelerimizle Gelirinizi Artırın