Hızlıçeviri Logo
Bloga geri dön
Sektörler

Blok Zincir Çevirisi Nedir?

May 05, 2023
Brezilya pazarı heyecan verici harcama gücüyle gelişmekte olan çok sayıda endüstriye sahiptir. İşte bu pazar hakkında bilmeniz gerekenler.
Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.

Blok zinciri teknolojisinin popülaritesi artsa da, herkesin İngilizce konuşmadığını unutmamak gerekir. Blok zinciri teknolojinizi geniş kitlelere ulaştırmak için farklı dillere çevirmeniz gerekmekte. İşte bu noktada blok zincir çevirisi devreye giriyor.

Blok Zincir Çevirisi Nedir?

Blok zincir çevirisi, blok zincir teknolojisinin farklı dillere çevrilmesi sürecidir. Bu çeviri, blok zinciri teknolojisini daha geniş bir kitleye ulaştırmak için gereklidir. Çeviri hizmetleri, pazarlama ve sosyal yardım çalışmalarının yanı sıra teknik belgelerin ve dokümanların çevrilmesinde de yardımcı olabilir.

Blok Zincir Çeviri Hizmeti Kullanmanın Avantajları

Bir blok zincir çeviri hizmeti kullanmak işletmenize çeşitli şekillerde fayda sağlayabilir. Her şeyden önce, dünya çapında daha fazla insana ulaşabilirsiniz. Çeviri hizmetleri aynı zamanda pazarlama çalışmalarınıza yardımcı olabilir. Müşteriler veya kullanıcılar kendi dillerinde olması durumunda projenizle daha fazla etkileşim kuracaktır. Bu durum özellikle blok zinciri projenizin İngilizce konuşmayan kullanıcılar tarafından erişilebilir olmasını istiyorsanız fazlasıyla önemlidir.

Blok zincir çeviri hizmeti kullanmanın bir diğer faydası da markanızın imajını iyileştirmektir. Blok zinciri teknolojisi giderek daha popüler hale geldikçe rekabet de artıyor. Blok zincir çeviri hizmeti almak, rakipleriniz arasında öne çıkmanıza yardımcı olarak size sektörde prestijli bir avantaj sağlayabilir. Marka stil kılavuzu kullanarak gerçekten pratik bir numarayla bunu sağlamak mümkün. 

Bir blok zincir çeviri şirketi, hedef pazarınıza yönelik ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi çeviri ekibine ifade etmenizi sağlayan bu özelliği size sunabilir. İşte bir blok zincir çeviri şirketi olan Hızlıçeviri'den, çeviri projenizin ayrıntılarına ilişkin beklentilerinizi nasıl belirteceğinize dair iyi bir örnek:

Neden Blok Zincir Çeviri Hizmeti Kullanmalısınız?

Çok daha geniş bir kitleye ulaşmanızı sağlamanın yanı sıra, blok zincir çeviri hizmetleri kullanıcı tabanınızı etkilemenize yardımcı olabilir. Blok zinciri teknolojisi, projenizle ilgili ilk kripto para teklifleri, teknik belgeler, pazarlama materyalleri ve teknik incelemeler gibi birçok malzeme ve ürünü kapsar. Bunun için profesyonel bir blok zincir çeviri hizmeti almak, son derece teknik içerik ve terminoloji içerdikleri için hedef kitlenizle güvenli iletişim kurmanızı sağlar. Bu nedenle çeviri süreci, alanında uzman ve deneyimli profesyonel bir blok zincir çeviri şirketi tarafından yürütülmelidir.

Blok Zincir Çeviri Şirketinde Aranması Gerekenler

Blok zincir teknolojisi henüz gelişiminin ve benimsenmesinin ilk aşamalarında. Blok zinciri ile ilgili kelimelerin çoğu İngilizce'den türetildiği ve bunların birçok dile çevirisi henüz sunulmadığı veya ihtiyaç duyulmadığından bu terminoloji dünya ve özellikle de İngilizce konuşmayan topluluklar için oldukça yeni. Bu nedenle hangi blok zincir çeviri hizmetini kullandığınız büyük önem taşıyor. 

Bir blok zincir çeviri hizmeti seçerken blok zincir çevirisi konusunda deneyimli bir şirket seçmek önemlidir. Ayrıca, şirket çeviri projesini kolaylıkla halledebilmeli ve hem çeviri sırasında hem de sonrasında size ek destek sunabilmelidir. Şirketin blok zincir çevirisi konusundaki deneyimini mutlaka sorun ve onlarla çalışmaya karar vermeden önce çeviri sürecini kolaylaştırabilecek özelliklerine bir göz atın. Blok zincir ve ilgili alanlarla ilgili geçmiş çalışmalarından örnekler isteyebilir, müşteri yorumlarına göz atabilir ve hatta asıl projenizi onlara emanet etmeden önce kısa bir demo çeviri talep edebilirsiniz.

Son olarak, profesyonel bir blok zincir çeviri şirketi, projenizin ayrıntılarına göre size birden fazla çeviri hizmeti seçeneği sunabilmelidir. Örneğin, blok zincir projenizi bir dilin birden fazla lehçesine çevirmeniz gerekiyorsa, çeviri şirketinin hedef lehçelerde yetkin yerel çevirmenlere sahip olması gerekir. Ya da blok zincir web sitenizi çevirmeniz gerektiğinde, çeviri şirketi kitlelerinizde yankı uyandırmak adına şiddetle tavsiye edilen yerelleştirme veya transkreasyon hizmetleri sunmalıdır. 

Aşağıdaki örnekte, Hızlıçeviri tarafından sunulan bir geri çeviri hizmetinin nasıl işlediğini görebilirsiniz. Basitçe açıklamak gerekirse çevirmen, proje yöneticilerini müşterinin seçebileceği bazı çeviri seçenekleri hakkında bilgilendirir.

Dil hizmeti sağlayıcısı ile müşteri arasındaki bu koordinasyon, daha iyi sonuçlar alınmasına yardımcı olur. Bu nedenle, seçtiğiniz blok zincir çeviri şirketinin ihtiyaçlarınızı anladığından ve uygun hizmet seçenekleri sunduğundan emin olun. Bunu uygulamak blok zinciri teknolojinizi global pazarlara taşımanıza oldukça yardımcı olacaktır.

Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.
Subscription icon

Yerelleştirme Rehberiniz

Yerelleştirme ve Büyüme Tavsiyelerimizle Gelirinizi Artırın