Hızlıçeviri Logo
Bloga geri dön
Yerelleştirme

Yerelleştirmenin Kripto Para Kullanımı Üzerindeki Etkisi

May 05, 2023
Kripto para sektöründe yerelleştirme neden bir gerekliliktir? Kripto para ve blok zincirinin olası piyasaları hakkında daha fazla bilgi edinin.
Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.

Kripto paranın global kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Daha fazla insanın kripto para birimlerine yatırım yapması ve daha fazla işletmenin kripto para birimlerini bir ödeme yöntemi olarak kabul etmesiyle bu yeni pazar önemli ölçüde genişleyip büyümekte. Bu global kripto para hareketinde Türkiye önemli bir rol oynuyor. Türk kripto para kullanıcılarının sayısı, özellikle kripto para web sitelerinin yerelleşmesiyle birlikte hızla artmakta.

Türkiye'de 2022 yılında yapılan anketlere göre, her 10 kişiden 3'ü kripto para piyasasını kârlı ve 2020 yılına kıyasla daha az riskli buluyor. Bu durum çok önemli bir gerçeğin altını çiziyor: Türkiye'de kripto paralara verilen önem büyük ölçüde artmış durumda. Özellikle kripto para ve blok zinciri web sitelerinin Türkçeleştirilmesiyle birlikte, daha fazla kullanıcı ya da kullanıcı adayı kripto paranın kullanımı, teknolojisi ve sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmeye başladı.

Kripto para borsasının zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın sunduğu özgürlük büyük bir avantaj. Bu özgürlük aynı zamanda kripto para kullanıcılarının sayısının her geçen gün artmasının nedenidir. Bu bağlamda, 2021 yılında yapılan bir anket, konuyla ilgili bilgi edinmenin öneminin altını çizmektedir. Bu ankette, insanların kripto para birimini oldukça riskli bir değişim ve yatırım yöntemi olarak görmelerinin en önde gelen nedenlerinden birinin kripto para sistemi hakkındaki bilgi eksikliği olduğu görülmüştür. Dolayısıyla, giderek daha fazla blockchain ve kripto para kaynağının Türkçeleştirilmesiyle kripto para kullanan kişi sayısının ve sistemin güvenilirlik oranının artacağı oldukça açık bir gerçek.

Türkiye, yabancı kripto para platformları için yeni bir pazar sunuyor. Ancak anketlerden elde edilen veriler kripto para ve blok zinciri kullanıcılarının %76,5'inin yerel platformları kullanmayı tercih ettiğini gösteriyor. Bunun başlıca nedeni sistemin kullanıcıların ana dilinde sunulmasıdır. Bu durumda, kullanıcılar kullandıkları platformu herhangi bir belirsizlik olmadan kolayca anlayabilirler. Bu da yabancı kripto para platformlarının yerelleştirilmesinin Türkiye'deki kripto para platformu için yeni bir pazar yaratabileceği, kullanıcı sayısını ve dolayısıyla organik trafiği ve ciroyu artırabileceği anlamına geliyor.

Gerekli bilgi kanallarının eksikliği, güncel kripto para birimi manzarasında büyük bir aksaklık teşkil etmekte. Türkiye'de kripto para kullanan her 10 kişiden 4 'ünün bilgi kaynağının yakın akrabaları olduğu tespit edilmiştir. Blok zinciri ve kripto para dünyasına adım atmak isteyenlere veya sistemi yeni öğrenmeye başlayanlara güvenilir bilgi sağlayan bir platform olmadığında yanlış bilgiler kolayca yayılabilir. Bu bağlamda, blockchain ve kripto para birimini duyan her 5 kişiden 1'inin kripto para sisteminde faaliyet göstermek istemesi, doğru bir bilgi kaynağı için gerekli altyapı oluşturulduğunda Türkiye'deki potansiyel kripto para piyasasının nasıl önemli bir rol oynayacağını vurgulamaktadır.

Nisan 2021 verileri itibariyle, Türkiye'de şu anda 5 milyondan fazla kripto para kullanıcısı bulunmaktadır. Bu özellikle son zamanlarda hızla yükselen harika bir rakam. Türkiye'deki geleneksel yatırım sisteminde yatırımcılar genellikle borsayı tercih etmekte. Ancak Türkiye'nin dengesiz ekonomisi ve döviz kuru, Türkiye'deki yatırımcılar için başka bir yatırım yolu deneme imkanı yarattı. 20-24 Mart 2021 tarihleri arasındaki 5 gün boyunca 23 milyar Türk Lirası (+ 2,6 milyar dolar) tutarında kripto para işlemi gerçekleştirildi. Bu tarihin ardından, 16 Nisan'da, bir Türk kripto para platformu olan Paribu'nun günlük işlem hacmi 2,3 milyar dolar civarındaydı. Bu durum, gerekli adımlar atıldığında Türkiye'nin kripto para platformları için zengin bir pazar sunduğunu gösteriyor.

Bir başka araştırma Türk kripto para kullanıcılarının %84'ünün sosyal medya aracılığıyla bilgi edindiğini göstermekte. Sosyal medyanın potansiyel kripto para kullanıcılarının yanlış yönlendirilmesine neden olabilecek çok sayıda yanlış bilgi içerdiği bilinmektedir. Özellikle bu nispeten karmaşık ve yeni kripto para ve blok zinciri sisteminde güvenilir bilgi elde etmek kripto para sistemine olan güveni önemli ölçüde artırabilir. Dolayısıyla, kripto para ve blok zinciri kullanıcılarına ya da kullanıcı adaylarına, kripto para platformlarının yerelleştirilmesi yoluyla güvenilir bilgi sağlamak, Türkiye'de yeni bir pazar yaratabilir ve sistemin halihazırdaki kullanıcılarını artırabilir.

Dünya hep birlikte kripto para sistemine adım atıyor. 9 Haziran 2021'de El Salvador, Bitcoin'i yasal bir para birimi olarak sınıflandırarak bir kripto para birimini devletin yasal para birimi olarak kullanan ilk devlet oldu. Bu adım geleneksel ticaret ve yatırım sisteminde bir devrimin başlangıcını oluşturuyor. Türkiye bu devrim için olası bir hedef pazar. Kısıtlı imkanlarla bile Türk kripto para kullanıcıları günlük işlem hacimlerinde 2 milyar doların üzerine çıkabiliyor. Bu durum olası bir pazar için gerekli altyapıların oluşturulması adına atılması gereken adımların öneminin altını çizmektedir. Bu bağlamda, uluslararası veya yabancı kripto para platformlarının Türkçeleştirilmesi, platform sahipleri için yeni bir pazar yaratabilir. Türk kripto para kullanıcılarının kendi ana dillerindeki platformları kullanmayı tercih ettikleri bir gerçek. Kripto para ve blok zinciri platformlarınızı yerelleştirerek, kripto para kullanıcılarının sayısını artırmaya yardımcı olurken, farkındalığı artırabilir ve gelecekteki kullanıcıları kripto para konusunda bilgilendirebilirsiniz.

Hızlıçeviri, kripto para yerelleştirme ihtiyaçlarınız için doğru adres. Kripto para ve blockchain yerelleştirme ihtiyaçlarınızda Hızlıçeviri size profesyonel yerli çevirmenler, çeviri öncesi analizler ve en güncel çeviri teknolojilerini sunar, böylece minimum çeviri süresiyle maksimum doğruluk ve tutarlılık elde edebilirsiniz.

Makaleyi beğendiniz mi? Paylaşım yapın.
Subscription icon

Yerelleştirme Rehberiniz

Yerelleştirme ve Büyüme Tavsiyelerimizle Gelirinizi Artırın